Алианц Банк България ще реализира студентски проекти

alianc

Алианц Банк България награди четирима студенти, взели участие в конкурса на дружеството „Идеен проект за визия на банков офис“. При обновяването на офисите си банката ще реализира печелившите проекти от конкурса, организиран сред студенти по архитектура и интериорен дизайн от цялата страна. Първият офис на Алианц Банк, който ще бъде обновен, е този на бул. „Цар Освободител“ 8.

За безпристрастната оценка на представените проекти като членове на журито бяха привлечени доц. д-р арх. Орлин Давчев – зам.-декан на Архитектурен факултет в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), доц. д-р Арсен Минков – зам.-декан на Факултет по приложни изкуства в Националната художествена академия (НХА), и доц. Мирослав Богданов – катедра „Рекламен дизайн“ и зам.-декан на Факултета по приложни изкуства в НХА.

Александър Проценко, председател на изпълнителния комитет на Алианц България, сподели: „Избрахме нетрадиционен подход, подавайки ръка на млади хора, желаещи да се докажат като специалисти със свежи идеи и творчески хъс. Те са нашето бъдеще и ще ни помогнат да отговорим на съвременните естетически и технологични изисквания за обслужване на клиенти и същевременно да създадем комфортни работни места за служителите.“

Първото място в конкурса спечели Ивана Янкова от НХА. На второ място се класира идейният проект на тандема на Никола Македонски и Таня Бакалова от НБУ, а третото място бе отредено на Георги Стоянов от УАСГ.

„Младите хора са нашите клиенти и нашите служители в бъдеще. Те са посланиците на новостите и за нас беше ценно да разберем какво очакват от една банка и как си представят услугите от гледна точка на клиентското преживяване. Впечатлен съм от техния ентусиазъм и професионализъм, който видях във всички представени проекти. Политиката на Алианц Банк е да подкрепя младите хора и винаги е търсила и заставала зад стойностни иновативни проекти – такива, които допринасят за по-доброто обслужване на нашите клиенти“ – коментира Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц Банк България. 

Всички членове на журито единодушно се съгласиха, че представените проекти са на високо професионално ниво като обем и графична култура, като също така демонстрират характер и оригинални дизайн решения. Съгласно регламента студентите предложиха цялостна концепция за съвременeн интериор според най-добрите функционалности и практики, а печелившите проекти ще бъдат с основно значение при обновяването на банковите офиси на Алианц Банк.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст