Бунтът срещу новия директор на полицията във Враца се разраства, напускат още старши полицаи

кат

Бунтът срещу Янко Янколов се разраства, научи ексклузивно агенция BulNews.bg. Сред служителите на МВР във Враца продължава да се трупа недоволство от стила и методите на работа на новия директор на полицията и по тази причина започнаха да валят рапорти за напускане на системата.

Крак повлече шефът на „Криминална полиция“ и предшественик на Янколов в областната дирекция Цветелин Стоянов. Макар че бе обявен като заместник на Янколов, той издържа само един месец и подаде рапорт за пенсиониране. В своя публикация от 16 април единствено нашата медия предупреди, че професионалните качества на новия директор са дискусионни и това ще доведе до още оставки на висши полицаи.

Един месец по-късно нашата прогноза се сбъдна. Вчера рапорти за напускане на системата на МВР са подали началникът на районното управление на полицията в Мездра Цветомир Драгановски  и неговият заместник Крум Стоянов. И двамата са млади полицаи с опит и в техния случай причината за кардиналното им решение не е достигане на възрастта за пенсиониране, а несъгласие с методите на работа на новия директор на полицията във Враца.

Агенция BulNews.bg продължава да стои зад прогнозата си, че това няма да са единствените началници, които ще си тръгнат от МВР заради Янко Янколов. И докато системата се тресе от очевидно грешната кадрова политика на вътрешното министерство, виновникът за това продължава да обикаля за срещи в общини и учреждения в областта, след които напоително се тиражират негови снимки.

Време е някой от София да обясни на Янко Янколов, че не е кинозвезда, а директор на полицията в един от най-тежките райони на България.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст