ГЕРБ обвини лидера на БСП в лъжа за подписката за ЧЕЗ

герб-централа

Парламентарната група на ГЕРБ обвини лидера на БСП в лъжа за подписката за ЧЕЗ. Според управляващото мнозинство тя е събирана в райони извън обхвата на дружеството, предаде агенция „Фокус”.

На брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Галя Василева коментира внесената подписка от БСП срещу сделката за ЧЕЗ в КЕВР. Василева заяви, че за пореден път от ГЕРБ доказват, че думите, които изрича Корнелия Нинова, са лъжа и че тя заблуждава общественото пространство с неверни факти. Тя  представи снимки, взети от социалните мрежи и сайта на БСП, в които се вижда, че подписи са събирани в Стара Загора, Русе, Велико Търново, Пловдив, Брацигово, Пещера, които не са клиенти на ЧЕЗ.

Александър Иванов от ГЕРБ коментира, че днес ГЕРБ обясняват защо наричат Корнелия Нинова "Г-жа Лъжа".

Тази сутрин Нинова съобщи, че БСП внася 200 000 подписи за спиране сделката с ЧЕЗ.

"Смятам, че Временната комисия в Народното събрание за ЧЕЗ даде добри резултати. Тя събра онази информация, която липсваше и по която имаше противоречие. Стана е ясно, че правителството е знаело за сделката с ЧЕЗ от докладите на службите ни и от писмото, пратено от чешката страна. Станало е ясно и как чешката страна е предложила на правителството да купи компанията, но то не е искало. Една от констатациите е, че Инерком не отговаря на изискванията в стратегията за инвеститор, защото се изисква 700 млн. лв. собствен капитал- а фирмата има 50 000 лв., да има определен дял от доставки в енергетиката- а Инерком няма", обясни лидерът на БСП. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст