ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Демократична България” видя саботаж на протеста срещу “Белене”

Протест "Демократична България" против АЕЦ "БЕЛЕНЕ"

"Демократична България" обвини премиера Бойко Борисов в саботаж на протеста им срещу изграждането на АЕЦ "Белене". Както "БАНКЕРЪ" съобщи по-рано, съюзът, съставен около ДСБ и "Да България", организира демонстрация във вторник (22 май) пред сградата на Министерския съвет.

"Днес в 10:00 часа, в СДВР беше извикан представител на Демократична България, във връзка с обявения Национален протест против рестартирането на АЕЦ Белене, насрочен за утре 22.05.2018 г., пред Министерски съвет. СДВР изиска Демократична България да промени деня, мястото или часа на протеста, с „аргумента“, че по същото време е "организиран" контрапротест в защита на проекта Белeне от ПП АБВ. Демократична България е заявила и обявила в Столична община и публичното пространство организацията на протеста, в указаните от закона срокове. Заявяваме, че СДВР няма никакво законно основание да иска промянта на мястото, часа и деня на събитието. Забрана за провеждането на протеста, може да бъде наложена само от кмета на Столична община, в 24 часов срок от уведомлението за провеждането му", разказват от "Демократична България".

Те подчертават, че такава забрана няма.

"Властта, чрез СДВР се опитва да спре протеста на Демократична България. Изплашеният Борисов очевидно се крие зад гърба на Румен Петков, когото изпраща да защити кражбата Белене. Никъде в публичното пространство /в медиите, на сайта на АБВ и в социалните мрежи/ няма информация за подобно събитие на ПП АБВ. Заявяваме че, няма да позволим на слугите на енергийната мафия – ГЕРБ, БСП и АБВ, да попречат на свободните граждани да изразят своето несъгласие с това милиарди левове да бъдат излети в корупционния гьол "Белене" и в джобовете на сателитите на Путин", категорични са представителите на коалицията.

В своето съобщение до медиите те "напомнят" на Бойко Борисов, "че годината е 2018-а и с милиционерски и тоталитарни методи няма да наложи на свободните граждани поредния корупционен проект от руския енергиен шлем."

Заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев посочи, че "опитите да бъде спрян протестът и опитите да се скрие ГЕРБ зад Първанов са обречени на провал."

"Но те показват най-важното – протестът вече работи." Той разкривал тайния сговор на БСП и ГЕРБ. И мобилизирал истинската опозиция на БКП", добави Кънев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст