ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нов акционер изгря в “Булгартабак холдинг”

булгартабак

Дяловото участие на фирмата "Гифтид Мастър" ЛТД (Gifted Master LTD) – Дубай, Обединени арабски емирства, възлиза на 1 333 602 бр. акции, представляващи 18.10% от капитала на свързания с депутата от ДПС Делян Пеевски "Булгартабак холдинг" АД.

Това става ясно от уведомление, огласено от тютюневия монополист, чрез "БФБ-София". Акционерът е изпратил съобщение за разкриване на дялово участие до публичното дружество. От него обаче не става ясно кой е продал свои акции, нито пък цената на тази сделка.

Според данните от счетоводния отчет на "Булгартабак холдинг" АД за първото тримесечие на 2018 г. най-голям акционер в дружеството е австриският фонд "БТ Инвест" ГмбХс дял от 65.85% от капитала. Други фирми притежават 33.08%, а собственост на индивидуални инвеститирл са 1.07% от акциите с право на глас.

През миналата година "Булгартабак" направи стъпка за диверсифициране на бизнеса си, след като продаде част от притежаваните търговски марки за цигари и инвестиции. Групата инвестира в ритейл сектора, както и в производството на хранителни стоки. Преструктурирано е и участието на групата в някои основни и спомагателни производствени предприятия. В резултат на това през третото и четвъртото тримесечие на 2017-а постепенно нараства дела на новите бизнес линии в приходите на групата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст