ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вера Йоурова: Гарантирам, че регламентът за данните дава най-добрата защита

Йоурова

Мога да гарантирам, че регламентът за защита на личните данни дава най-добрата възможна защита и то в глобален мащаб. Това заяви в интервю за БНР еврокомисарят по правосъдието, потребителите и равнопоставеността на половете Вера Йоурова.

"Европейският съюз сега има много стриктни правила, които позволяват висока степен на защита. Гражданите трябва да се възползват от новите си права, за да завършат този процес, защото ако те не искат информация как се използват техните данни, ние ще сме изминали само половината път".

Eврокомисарят по правосъдието, потребителите и равнопоставеността на половете Вера Йоурова призова българите добре да помислят преди да дадат съгласие за обработка на личните им данни:

"Имам следното послание към българските граждани – не се ядосвайте на въпросите дали сте съгласни вашите данни да бъдат използвани. В бъдеще това ще става по по-добър начин. И освен това ще помоля хората – мислете преди да дадете съгласието си! Ако не разбирате с каква цел от компанията ви искат личните данни, пак питайте и внимавайте".

Думите на еврокомисар Йоурова са във връзка с влизането в сила от петък на новия европейски регламент за защита на личните данни. С него гражданите получават много по-големи права да контролират как личната им информация се събира и съхранява в интернет, включително да искат заличаване на свои данни. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст