ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов: Дори не съм виждал кандидата ни за кмет в Галиче

Бойко Борисов

Дори не съм виждал нашия кандидат за кмет в Галиче. Не съм се срещам с партийната организация там, не съм ходил на предизборна кампания. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Пловдив. Той отговори на опозицията, която  не признава резултати от частичните избори за кмет в с. Галиче и ще иска касиране на вота.

„БСП за всички избори искат касиране, да ги касират и тези”, заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

По-рано от ГЕРБ заявиха, че не приемат внушенията на БСП, че изборите в Галиче и Беден са манипулирани. 

Кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов спечели изборите във врачанското село Галиче, което близо 20 години бе управлявано от Ценко Чоков. Стоянов е местен фермер, който получи доверието на 497 гласоподаватели. Неговият опонент Веселин Тушинов е един от основните свидетели в съда срещу Ценко Чоков, но получи 27 гласа по-малко.

БСП не призна изборните резултати и поиска касиране на изборите. 

„Не признаваме изборните резултати в с. Галиче и с. Беден. Подаваме искове за касиране на тези избори пред българските съдилища и вярваме, че тези срамни изборни резултати, ще бъдат отменени.”, заяви на пресконференция в централата на БСП, зам.-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков.

Той добави, че ще бъдат пуснати сигнали в прокуратурата срещу: Ценко Чоков, за упражняване на натиск от затвора; Стефан Терзийски – общински председател на ГЕРБ и собственик на кабелна телевизия, който е регистрирал служителите си в село Галиче, за да повлияе на резултата; Касъм Касъмов – общински председател на ДПС, който е имал неправомерни деяния; кметът на Девин, за нерегламентирана намеса в изборния процес и Георги Георгиев, директор на военен завод, който е упражнил влияние върху служителите си. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст