ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гранична полиция отваря за посещения кораба “Обзор” в Бургас за Европейския морски ден

гранична полиция

Гранична полиция отваря за посещения гранично-полицейския кораб "Обзор" в Бургас за Европейския морски ден. На 1 юни всеки, който желае, може да разгледа плавателния съд, който ще бъде позициониран на Морска гара. Информацията съобщиха от община Бургас. От там добавиха, че тя е част от програмата на Регионална дирекция "Гранична полиция" – Бургас за Европейския морски ден.

Дирекцията ще посрещне делегати от Федералната полиция на Германия. Участието им ще е във връзка с немското председателство на Форума на ръководителите на бреговите охрани на страните от Европейския съюз и асоциираните към Шенген страни (European Coast Guard Functions Forum – ECGFF). Предвидено е и участие на служители от Италианската брегова охрана, която ще е следващият председател на същия форум.

По повод Европейския морски ден Регионална дирекция "Гранична полиция" – Бургас ще бъде домакин на мероприятия, свързани с посещението на двете делегации – организиране и провеждане на семинар под егидата на фондация "Ханс Зайдел" и презентиране на техника и технически средства за граничен контрол на морската държавна граница.

В залите на Морска гара ще бъде презентирана дейността на дирекцията по изпълнение на задачите, свързани с граничния контрол и сигурността на морската държавна граница на страната, която се явява и външна на Европейския съюз. Ще бъде излъчен и филм, посветен на 70-годишнината от създаването й.

На близкия паркинг служители от дирекцията ще презентират специализираната техника и кучета, с които се изпълняват задачите по гранично наблюдение и проверките на ГКПП.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст