ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Със скандали и обвинения за измами село Галиче избираше кмет

Електорнно гласуване

Със скандали и обвинения за нарушаване на изборния процес протича втория тур на местните избори в село Галиче. До изборите се стигна след като през февруари съдът прекрати правомощията на предишния кмет на населеното място Ценко Чоков.

Преди малко повече от седмица Чоков бе признат от Специализирания съд за виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил. Той бе осъден на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати заради престоя му в ареста.

Кандидатът на БСП Веселин Тушинов, който остана втори на балотажа за кмет на врачанското село Галиче, заяви пред „Хоризонт“, че ще сезира прокуратурата с искане да се касират изборите заради нарушения. Съперникът му Страхил Стоянов от ГЕРБ спечели втория тур с 27 гласа повече. Тушинов твърди, че при гласуването е имало нередности. "Вчера, точно след отваряне на секциите, беше отворен задният вход на училището и започнаха да минават, така да се каже, пришълци. Тези хора живеят в Галиче на пусти къщи, на празни адреси, и гласуват в Галиче. Другият момент е подвижната секция. Имаме няколко пъти увеличение на гласовете. Схемата там е един съсед идва, взима бюлетината, внася я в къщата, после я изнася попълнена".

Страхил Стоянов обаче отрече да е имало нередности по време на вчерашния вот. "Не е имало нарушения. Изборният ден мина чисто, открито. Всичко беше нормално. Аз не съм видял пришълци".

Стоянов изрази увереност, че ще обедини хората в Галиче. „Защото ще бъда кмет на всички хора, на цялото население на Галиче. Не искам да деля никого на лагери, не искам да ги включвам в някакви вражди. Искам да обединя цялото село. Ние сме едно голямо семейство и както се грижиш за семейството, така и за селото, така ще работя и за неговия просперитет“, обеща Стоянов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст