ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Внимавайте, 86 плажни ивици са неохраняеми

къмпинг юг

Общо 86 плажни ивици у нас са неохраняеми. Най-много са безстопанствените плажни ивици на територията на община Царево – 19 на брой.

„Не е някакъв парадокс, че най-много са тези плажове в община Царево, тъй като тя е най-морската община в държавата – с близо 65 километра брегова ивица. Това доскоро не беше проблем за туризма, не е проблеми за Община Царево, тъй като напоследък главоломно набира скорост почиването като див метод и това започва да се превръща в проблем за общината. В общинския бюджет постъпват една част от средствата за концесии и наеми, но разпределена на тези 65 километра, на линеен метър се пада по не повече от 2 лева – 2,50 лева”, заяви кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев пред Нова телевизия.

Той поясни, че сумата, която се отпуска за плажа „Корал”, е около 1200 лв.

„Само обслужването за един контейнер с отпадъци е 700 лева”, поясни Лапчев. Той беше категоричен, че общината не е против концесиониране на плажните ивици.

Със 17 по-малко са неохраняемите плажни ивици тази година в сравнение с летния сезон на 2017 г. От 86 неохраняеми плажове 50 на територията на област Бургас, а 23 на територията на област Варна и 13 – в област Добрич.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст