ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Български пожарникари и техни колеги от Естония и Германия ще участват във финалния етап на проект DISBEG

евро пожарна

Започна изпълнението на финалните дейности по проект DISBEG, финансиран по европейската програма Еразъм +. Страната ни е домакин на последната среща между партньорите от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, Естонската спасителна служба и Пожарната служба за младежи на Зул, Германия.

Основната цел на проекта бе разработване на съвместни учебни материали, които да обединяват добрите практики за обучение на деца и младежи в трите държави. В рамките на проведените срещи беше създаден наръчник за робата с подрастващи, както и специален сборник с двадесет пожарникарски игри. Участващите в проекта пожарникари разработиха и специални настолни игри, с които по-лесно децата биха научили основните правила за безопасност.

Създадените интелектуални продукти ще бъдат разпространени сред служителите на пожарните служби, работещи с деца и младежи. Всички материали ще бъдат достъпни безплатно на сайтът на DISBEG. По време на заключителния етап, на 1 юни в Албена е предвидено и провеждане на събитие, в което ще вземат участие над 230 деца от България, и техни връстници от Германия и Естония.

Припомняме, че проект „Разработване и въвеждане на единна система за обучение на ръководители, работещи с деца и младежи, от пожарните служби в Република България, Република Естония и Федерална Република Германия” – DISBEG стартира през месец септември 2015 г. Одобреният размер на финансовата подкрепа за реализиране на проекта е 264 901,00 евро, като неговата продължителност е 36 месеца.

През декември месец 2016 година ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ получи отличие за качествено цялостно изпълнение на този проект, в който си партнира с Естонската спасителна служба и пожарната служба за младежи на гр. Зул, Германия.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст