Гранични полицаи на Германия и Австрия за пръв път патрулират заедно

граница австрия германия бренер полиция

От днес за пръв път в районите по границата между Германия и Австрия заедно работят служители на федералните полиции на двете държави, както и на регионалната полиция на Бавария. Федералните полицейски служби на Германия и Австрия планират да работят заедно и на прохода Бренер в Алпите, който свързва Австрия и Италия. След три месеца се очаква да бъде направен преглед на съвместните операции.

"С тези проверки искаме да осуетяваме навреме опасното и незаконно влизане чрез укриване в товарни влакове, както и да не допускаме нещастни случаи", заяви говорител от централата в Мюнхен на баварската полиция, цитиран от ДПА.

"Мигрантите продължават да излагат себе си на опасност и да си играят с живота си", добави той.

В повечето случаи мигрантите пътуват между или върху ремаркетата на камионите, които преминават през прохода Бренер, превозвани на товарни влакове. Полицията в Мюнхен заяви, че през 2017 г. е открила в товарни влакове 1000 бежанци.

Броят на хората, опитващи по нелегален начин да влязат в Германия от Австрия, изглежда намалява: през 2017 г. такъв опит са предприели 14 600 души, от които 7200 са били върнати; за първите четири месеца на 2018 г. броят им е 3800, от които на 2100 е било забранено да влязат в Германия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст