Върнаха Чикагото в България

Чикагото

Венцислав Ангелов с прякор Чикагото е бил предаден на българските власти от германските им колеги. Това става ясно от съобщение на МВР. Той трябва да изтърпи присъда от три години и половина лишаване от свобода за схема за международен трафик на аркотици. През 2014 година Ангелов бе осъден от Русенския окръжен съд на шест години затвор. През 2015 година Върховният касационен съд намали присъдата на три години и половина. По това време Ангелов бе кандидат за кмет на Русе и казусът предизвика редица въпроси.

Той се укри от правосъдие и бе обявен за общодържавно издирване през есента на 2015 година. На 1 февруари 2016-а Ангелов бе обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжната прокуратура в Русе през януари същата година.

По-рано през 2018-а Чикагото твърдеше, че се намира в град Валенсия в Испания. Щателното му издирване в страната на Пиренейския полуостров не даде резултат, тъй като Ангелов се укривал в Германия. Той бе задържан на 29 март тази година в Лимещайн във Федералната република. След ареста му от русенската прокуратура обявиха, че предприемат действия Ангелов за бъде върнат у нас.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст