ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ING и AXA обявиха глобално банково-застрахователно партньорство

ING

Холандската банка ING се обединява с френската компания Axa, за да разработи платформа за цифрови застраховки, съобщи "Файненшъл таймс" . Идеята е по този начин да се възстанови застрахователната дейност на холандската банка две години след като е била принудена да излезе от сектора. Партньорството между две от най-големите финансови групи в Европа е предназначено да осигури нова форма на цифрово застраховане на 13 млн. клиенти на банката в шест страни.

Споразумението идва само две години след като ING продаде последната част от дяловете си в NN Group, най-големият застраховател в Холандия. Финансовата институция беше принудена да разруши банковата си стратегия, за да спази правилата на ЕС за държавните помощи, след като бе спасена от правителството си във финансовата криза от 2008 година.

"Ние няма да се върнем в застрахователния бизнес като собственик", обясни пред "Файненшъл таймс" Ралф Хамерс, главен изпълнителен директор на ING . Той добави, че банката никога не е напускала застрахователния бизнес и все още продава продуктите на NN на своите холандски и белгийски клиенти.

Очаква се банката да предлага цифрови версии на застрахователните продукти на Axa за имущество и произшествия на клиенти в Германия, Австралия, Франция, Италия, Чехия и Австрия. Томас Буберл, главен изпълнителен директор на Axa, заяви, че сделката е "различна от това, което Axa е направила в миналото. Чрез нея вместо традиционното банково застрахователно дружество, в което застрахователните продукти се продават лице в лице или по телефона, застрахователните продукти ще са напълно интегрирани в системите и цифровите процеси на банката, разясни Томас Буберл.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст