ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

РБИ внедрява иновативно решение на победител от Elevator Lab 2017

Райфайзен Банк Интернешънъл

Райфайзен Банк Интернешънъл и австрийският стартъп kompany подписаха договор за развитието и внедряването на решение от ново поколение в сферата “Опознай своя клиент” (Know your customer). Проектът на стартиращата компания представлява облачно базирана платформа, която предоставя бърз достъп до база данни от над 150 търговски регистъра, включително от България. Проектът на Kompany е един от петте победителя от миналогодишното издание на финтех акселератора на РБИ Elevator Lab. Иновацията на австрийския стартъп ще бъде въведена в цялата група Райфайзен.

„Нашата цел беше да оптимизираме времето и разходите за регулаторно съответствие. Сътрудничеството с kompany ни помогна да постигнем тази цел чрез опростяване на стъпките по процеса, благодарение на технология от последно поколение. Това ни дава конкурентно предимство по отношение на обслужването на нашите клиенти“, заяви Йохан Щробл, главен изпълнителен директор на РБИ.

„РБИ беше страхотен партньор по време на Elevator Lab и нямаме търпение да работим заедно и по оптимизирането на процесите по съответствие в банката“, казва Ръсел Пери, основател и изпълнителен директор на company.

Договорът с един от победителите от Elevator Lab 2017 доказва, че ползотворното сътрудничество между банка и финтех стартъп е възможно на практика.

 

Българските стартиращи компании могат да кандидатстват в регионалното предизвикателство в рамките на глобалния акселератор на Райфайзен до 17 юни 2018-a.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст