ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ще спечелим от партньорство с Израел за производство на дронове

Борисов Нетаняху

България и Израел планират да задълбочат партньорството си в развитието на нови технологии, най-вече в сферата на отбраната, като производството на дронове би било полезно за държавата ни. От разговорите между израелския премиер Бенямин Нетаняху и Бойко Борисов в сряда става ясно, че авиацията ни би се превърнала в сериозен лидер на Балканския полуостров, ако си партнира с Израел в изработката на дронове, съобщи Би Ти Ви.

Предстои и днес да бъдат обсъдени много теми, като по неофициална информация една от тях би могла да бъде настояване от страна на Израел да преместим посолството си в Ерусалим.

Борисов заяви в сряда, че  Израел е изключително важен фактор за сигурността и стабилността в Близкия изток. С Нетаняху са обсъдили възможността за съвместно производство в областта на отбраната. В своето изказване премиерът Бойко Борисов отбеляза, че отношенията между Европейския съюз и Израел невинаги са били на нужната висота, като изрази надежда, че мирните споразумения, в които Израел е страна,  ще се подпишат.

„Бенямин Нетаняху е глобален лидер, който умее да води умерена и балансирана политика. България може да се похвали с успешно сътрудничество с Държавата Израел в сферата на сигурността, медицината, новите технологии и др.“, обясни Борисов. Той сподели, че обмяната на добри практики между двете страни е особено успешна в сектор „Сигурност“ и като пример българският премиер изтъкна съвместните учения на български и израелски пилоти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст