ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Паргов: Странно е, че ГЕРБ търсят консенсус с президента

калоян паргов

Ветото на президента беше очаквано, странно е някак си, че ГЕРБ започнаха да търсят консенсус. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов във връзка с наложеното президентско вето на разпоредби от Закона за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, позицията на БСП и заявената подкрепа от страна на ГЕРБ, съобщи "Фокус".

„Ветото на президента беше очаквано. По-рано г-жа Корнелия Нинова заяви, че ще даде закона на Конституционния съд, ако ГЕРБ не го оттеглят. Странно някак си, че ГЕРБ започнаха да търсят консенсус, който е поредния след историята от миналата седмица с мигрантите“, заяви Паргов.

„Това е много интересно на фона на острите противоречия, които се разгарят все по-често, тоест очевидно, че търсенето на консенсус е и повод да се намали напрежението, защото може би някои процеси в държавата не се развиват добре. Казвам го като прогноза, а какво значи това в бъдеще предстои да видим“, допълни лидерът на БСП – София.

Днес президентът Радев върна за ново обсъждане приетия Закон за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол заради разпоредби, които според него не само не защитават обществения интерес, но и съществено го увреждат. Възраженията на държавния глава са срещу § 3 и § 4, които ще доведат до преразглеждане на вече сключени приватизационни договори в ущърб на държавата и обществото.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст