ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов за “редник Киро”: Ако искахме да го пазим, нямаше да заведем дела

Министерски съвет Бойко Борисов

Ако искахме да пазим "редник Киро" или редник Райън, или който и да е, нямаше да заведем дела срещу него. С тези думи премиерът Бойко Борисов откри правителственото заседание. 

Борисов изтъкна, че същото правителство преди година е отпуснало 2.4 млн. лв. на Министерството на икономиката, които са послужили за плащането на съдебната такса за арбитражното дело пред Върховния касационен съд срещу компанията на Кирил Домусчиев, която приватизира Български морски флот.

Повод за коментара на премиера са спорните промени в Закона за приватизацията и обвиненията в лобизъм към ГЕРБ и "Атака" от страна на вицепремиера Валери Симеонов.

Във вторник президентът Румен Радев наложи вето на текстовете, а впоследствие стана ясно, че партията на Борисов ще го подкрепи. 

По-рано в телевизионно интервю Волен Сидеров обяви, че е готов да смени Симеонов с "друг човек". Той определи решението на ГЕРБ да подкрепи ветото като тактическа грешка. Сидеров поиска извинение от коалиционния си партньор и се закани да го даде на съд за клевета и уронване на престижа. 

Вицепремиерът Симеонов на свой ред обвини партньорите си в управлението, че с промени в закона се опитват да спестят на Кирил Домусчиев глоба на стойност 58 млн. лв., присъдена от ВКС за неизпълнени ангажименти по приватизационния договор за Български морски флот.

Лидерът на "Атака" на няколко пъти заяви, че компанията върви към процедура по несъстоятелност. Той посочи, че държавата притежава 30% от БМФ и следва да загуби 300 млн. лева. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст