ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Неизвестни злосторници нападнаха резиденцията на д-р Енчев в Белащица

доктор енчев

Неизвестни злосторници разбиха охранителна камера на Израелско-българския институт в с. Белащица и нарязаха билборда на Alchemist Residence Von Goldenburg, чийто собственик е пловдивският предприемач доц. д-р Невен Енчев,съобщава Марица. Инцидентът е станал около 2,30 ч. съобщават съседи. Те твърдят, че са били събудени от много силен шум.

Доц. Енчев е подал жалба до полицията, която веднага започна разследване и повече от час разследващи правиха огледи на място и разговаряха със свидетели. Камерата и записите са иззети от органите на реда. Тя обаче е ударена отзад и е много вероятно лицата на извършителите да не се виждат, смятат полицаи. Дошлите на място направиха оглед и на един от автомобилите на пловдивския предприемач, тъй като предните гуми бяха спаднали. Копия от записите са изпратени в Израелското посолство, откъдето също се вълнуват какво се е случило.

Пловдивският предприемач видял пораженията на сутринта. „Искрено се надявам, че атаката не е насочена срещу Израелско-Българския институт, макар че медиите отлично знаят какъв скандал се разгоря около 30 май тази година, когато в присъствието на Симеон Втори, съпругата му Маргарита и сестра му Мария Луиза в Пловдивската областна управа по моя инициатива беше открита изложба за Спасяването на българските евреи. Намесени бяха американците, Лигата срещу поругаването, дружество „Шалом“. Много бих искал да мисля, че по-скоро отново иде реч за междусъседската война, която отдавна се води срещу мен и семейството ми и донякъде стана причина за изнасянето ми в Германия“, коментира доц. Енчев.

Добронамерени съседи останаха изумени, че нападението може да е дело на завистливи комшии, тъй като в Резиденцията много отдавна не е имало никакви събития – тематични вечери, сватби, дори приятелски срещи, и оттам не се чува шум.

Това нападение срещу охранителната камера на Израелско-българския институт в с. Белащица е първото, но билбордът е накъсван още 2 пъти за период от 2 години назад. Все още не може да кажем какви точно са причините за инцидента, защото в момента разследваме станалото и изясняваме обстоятелствата, но се надяваме много скоро да имаме отговор кой и защо е посегнал на охранителната камера и билборда, отговориха дошлите на място полицаи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст