ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Внедряват банкомати за безконтактно теглене

Уникредит Булбанк офис сграда

До края на годината над 100 от банкоматите в мрежата на УниКредит Булбанк ще дават възможност за безконтактно теглене и плащане на сметки, съобщиха в четвъртък (26 юли) от банката.

В момента банката разполага с 30 безконтактни банкомата, разположени в София, Пловдив, Варна, Шумен, Враца, Благоевград, Панагюрище, Балчик и Созопол, като до края на месеца ще заработи и в други градове – Царево, Ботевград, Своге, Нови пазар  и Костинброд.

На безконтактните банкомати на УниКредит Булбанк могат да се извършват операции с всички безконтактни банкови карти – VISA, MasterCard и др., независимо от банката-издател. Това означава, че с безконтактните си карти клиентите могат да теглят, да плащат сметките си, да правят преводи и вноски и т.н. Единствената операция, която не може да бъде извършена безконтактно поради технически изисквания, е смяна на ПИН-а.

"Тегленето на безконтактни банкомати е много по-бързо и сигурно. Препоръчваме на картодържателите винаги да се възползват от тази възможност, когато я имат", съветват експертите на УниКредит Булбанк. Безконтактните тегления са по-бързи и по-сигурни и по тази причина в момента банката засилено внедрява иновативните банкомати по най-натоварените си локации – в най-големите градове и по Черноморието.

Когато се извършва операция на безконтактен банкомат картата се поставя на специално обозначеното място за кратко и след това веднага може да бъде прибрана, като по този начин се избягва риска да бъде забравена на банкомата. Освен това при безконтактните тегления се елиминира опасността от това картата да бъде скимирана или пък банкоматът да я задържи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст