ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Трейс груп холд” – 108 обществени поръчки за почти 1 млрд. лева

катастрофа своге

От началото на 2007 г. до края на 2017-а самостоятелно или в консорциуми компанията "Трейс груп холд" е спечелила 108 обществени за общо 984 574 573 лева, показва справка на "БАНКЕРЪ".

През 2017 г. "Трейс" отчете консолидирани нетни приходи от продажби на стойност 314.3 млн. лв., които нарастват спрямо 2016 г. с 19.27%. Финансовият резултат след облагане бе печалба в размер на 3.87 млн. лева.

Компанията бе ангажирана с редица възлови инфраструктурни проекти, включително с изграждането на третия лъч на столичното метро, на магистралите "Хемус" и "Тракия", ремонта на бул. "Цариградско шосе", на обходните пътища на Враца и Монтана и куп други.

Освен това дружеството работи и в Сърбия, където участва в строителството на част от паневропейския коридор №10. Реализирало е и обекти в Чехия. 

В последните два дни компанията води спор с държавата след инцидента на пътя край Своге, отнел живота на 17 души. Ранените са над двадесет. 

"Трейс груп холд" бе ангажирана с рехабилитацията на пътя. Директорът на пътната агенция Светослав Глосов съобщи, че АПИ е изпратила пет писма на фирмата за отстраняване на дефектите по пътя. Оглед е направен и тогава фирмата е получила указания да отстрани дефектите до 15 август, което не е станало. Строителният министър Николай Нанков на свой ред обяви, че държавата може да си търси правата по съдебен ред.

От фирмата отхвърлят твърденията за некачествен ремонт. "Проектът за изпълнение е одобрен въз основа на заданието. Цялата техническа спецификация е одобрена от агенция "Пътна инфраструктура", включително типа на използвания асфалт и цената му. Обектът е втори клас и не е предвиден да носи максимално натоварване", обясни шефът на компанията пред БНР в неделя.

В понеделник акциите на холдинга поевтиняха с 4.76%. От началото на година ценните книжа на "Трейс" изгубиха 20% от стойността си.

За рехабилитацията на отсечката от Искърското дефиле край Своге, консорциум начело с "Трейс груп холд" е прибрал 22.9 млн. лв. без ДДС.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст