ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радев: Плевнелиев сам не може да опази авторитета си

Президентство -  Росен Плевнелиев се срещна с избрания за президент Румен Радев

Президентът Румен Радев отвърна на критиките на предшественика си Росен Плевнелиев. "Всички трябва да пазим авторитета на президента Плевнелиев, дори когато самият той не знае как да си го опази", посочи държавният глава пред журналисти в Шумен, където ще участва в церемонията по откриването на академичната година в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

По-рано в телевизионно интервю Плевнелиев нарече Радев "президент популист и "нула" във външната политика". 

Румен Радев коментира и резултатите от коалиционния съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти", излъчил номинациите на трима нови министри. 

"Към момента предсрочни избори няма да доведат до нов изборен резултат, до излъчване на ново мнозинство", отбеляза президентът Радев, уточнявайки, че социолозите не предвижват нова констатация и нови промени в създаването на устойчива алтернатива.

"Моят призив е към политическите партии – всички да се обърнат към проблемите на българите. Призовах и правителството – към своите отговорности", посочи още държавният глава. 

По думите му към момента правителството тиражира серийни скандали и интриги, за да очерни своите опоненти и да прикрие най-важните проблеми на обществото – корупцията и беззаконието.

"Лично на премиера, негово е решението и негова е отговорността за правителството. За мен е важен крайният резултат, стига той не се бави много и да занимават само с проблемите на властта", допълни Румен Радев, според когото българското общество има изключително тежки проблеми за решаване. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст