ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Евгения Маркова: Обичам нестандартните неща

клм

Евгения Маркова мечтае от дете да се занимава с организирането на тържествени събития. Но поради различни обстоятелства тази идея остава на заден план. През 2002 г.  завършва Националната спортна академия – треньорски профил плуване, но веднага след това заминава при съпруга си Даниел в Канада. В продължение на близо две години семейството изкарва доходите си с кетъринг, докато не се ражда прекрасния им син – Ерик, с който безкрайно се гордеят. От 2006-а Евгения е главен счетоводен асистент в третата по големина транспортна компания в Монреал, но не е изоставила любимото си занимание да представя храната по най-естетичния начин.

 

Как съчетавате една отговорна и минаваща за скучна дейност като счетоводството с артистичното си хоби?

– Всъщност, това е изключително добра комбинация за постигане на перфектния баланс. Напрежението, създадено от хилядите цифри, избледнява мигновено при мисълта, че ще създам нещо красиво, което ще накара много хора да се усмихнат още веднъж през напрегнатия си ден.  

Карвингът превръща храната в произведение на изкуството, което за съжаление, има срок на годност. В същото време изисква сериозни качества като  сръчност, артистичност, добър вкус… Защо избрахте да се занимавате точно с това?

– Обичам нестандартното, забележителното, уникалното… Вече 15 години се занимавам с оформянето на десертни маси през свободното си време. От там  дойде и моята страст към карвинга – тайландско изкуство, което в буквален превод означава резба. То преобразява плодовете и зеленчуците в изящни цветя и птици. Усъвършенствам се ежедневно и ще продължа, докато не заслужа титлата Мастър Карвър.

Изпратили сте ни прекрасно лого на списанието, изработено от свеж плод и цветя. Смятате ли че  тази идея би могла да се превърне в успешен бизнес?

– Карвингът е скъпо удоволствие, но вярвам че има ценители на този вид изкуство готови да платят високата цена на тази нестандартна услуга, която ще направи тяхното събитие още по-изискана, елегантно и изящно. Хората обичат комплиментите, а карвингът е сигурен начин за спечелването им.

Какво ви прави щастлива?

– Моментите, в който усещам вкуса на живота. Щастието, прави хората красиви, а аз обожавам да се наслаждавам на красотата. Родена съм в София и съм израснала в едно прекрасно семейство, създадено от майка ми Лидия и баща ми Никос, в което празниците са били винаги на почит. Неописуема е благодарността към родителите ми, които са ме създали и възпитали, да виждам само бляскавата страна на живота.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст