ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Здравка Русева е избрана за председател на управителния съвет на ИНВЕСТБАНК

Здравка Русева председател на Управителния съвет на „Инвестбанк“

Г-жа Здравка Русева, член на управителния съвет и изпълнителен директор на ИНВЕСТБАНК, бе избрана за председател на управителния съвет на банката.

Здравка Русева е магистър по икономическа информатика от Икономически университет – гр. Варна. Повече от 35 години работи в банковия сектор, като започва кариерата си като банков счетоводител, заема позиция главен експерт "ИТ", експерт в дирекция "Контрол на кредитния риск" и началник на отдел "Анализ и управление на риска" в "Банка ДСК". От 2003 г. последователно ръководи няколко управления в МКБ "Юнионбанк" – "Управление на риска", "Финансова отчетност", "Операции".

Към екипа на ИНВЕСТБАНК се присъединява в края на 2013 г. като директор на Дирекция "Анализ и одобрение на кредити", впоследствие оглавява и Дирекция "Управление на риска". На по-късен етап ръководи Дирекция "Операции и нормативни регулации", а през 2014 г. е избрана за член на управителния съвет. През 2016 г. става изпълнителен директор и член на управителния съвет на ИНЕСТБАНК.

Завършила е успешно редица курсове в областта на кредитирането, управлението на риска, европейските платежни инструменти, МСФО, мениджмънт и бизнес развитие, управление на промяната и лидерство. Има опит във внедряването на банков софтуер, разработва и прилага редица правила и методики, свързани с банковата дейност. Владее английски език.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст