ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лондон не иска удължаване на преходния период след Брексит

брексит преговори великобритания ес

Британското правителство не иска удължаване на преходния период след Брексит, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение от днес на Би Би Си.

Европейският съюз заяви, че има готовност да предложи едногодишно удължаване, ако това ще помогне за сключване на споразумение за търговските отношения между ЕС и Великобритания, след като тя напусне блока.

Политическият анализатор на Би Би Си Лора Кюнсбърг написа в Туитър, че правителството на Тереза Мей е отхвърлило възможността за удължаване на преходния период.

Ирландският външен министър Саймън Ковини заяви днес, че удължаване на срока е било обсъждано от Великобритания и ЕС, защото "просто не сме, където трябва да бъдем".

Ръководителят на екипа на Европейския съюз в преговорите за Брексит Мишел Барние предложи преходният период след излизането на Великобритания от съюза да бъде удължен с една година, за да се деблокират преговорите, съобщи Франс прес, като се позова на двама европейски дипломати.

Според източниците удължаването на срока ще даде възможност да се договорят бъдещите отношения между Лондон и ЕС и да се реши въпросът с границата между Ирландия и Северна Ирландия – основния препъникамък в дискусиите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст