ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МВР се отнася изключително отговорно към битовата престъпност, каза министър Младен Маринов

младен маринов

МВР се отнася изключително отговорно към битовата престъпност, особено в малките населени места. Това каза министър Младен Маринов пред участниците в Седмата политическа академия на Жени ГЕРБ, която се провежда днес и утре във Велинград, сочи БТА.

По думите му над 5000 са посетените населени места без полицейско присъствие, в това число 354 села.
"Лошото е, че когато има успешно решени случаи или не се говори нищо, или се политизират, за да се омаловажи работата на всички работили", посочи министър Маринов. Той добави, че за подобряване на безопасността на пътя е ангажиран сериозен ресурс на МВР, като се отчита трикратно увеличение на глобите. "Надявам се с предприетите мерки да продължи тази тенденция. Посегателствата над МПС са с 12 процента по-малко, а разкриваемостта се увеличава с 2 пункта, като анализираният период е деветмесечието на 2018 и същия период от 2017 година. МВР отчита и намаление на загиналите при ПТП със 7,4 на сто", отбеляза Младенов.

Министърът посочи още, че България е на границата с Азия, а около нас има държави, които не са членки на ЕС и по тази причина "не можем да използваме всички механизми за сигурност". По думите му България в сравнение с Гърция, Италия и Малта контролира процеса на приток на мигранти. "Съоръжението си свърши работата и миграционният натиск е сведен до минимум", добави вътрешният министър.

Според него политиката на премиера Борисов с Турция е довела до добър диалог и бърза реакция от тяхна страна. Имаме същия добър контакт и с Гърция, увери Маринов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст