ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Зимни гуми или летни с грайфер поне 4 мм – задължителни от 15 ноември до 1 март

кат

Засилени проверки за пътна безопасност през ноември в акция "Зима"От 15 ноември до 1 март е периодът, в който автомобилите задължително трябва да се движат със зимни гуми или гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 милиметра припомни в ефира на Радио Стара Загора главен инспектор Иван Манев – началник сектор „Пътна полиция“ Стара Загора. От първи ноември тече акция „Зима“, която има три етапа с цел да се подобри пътната безопасност

В момента тече първият етап, в който "Пътна полиция" проверява велосипедисти и водачи на каруци. За велосипедистите и водачите на каруци – светлоотразителната жилетка и елементи върху превозното средство са задължителни в тъмната част на денонощието и извън населените места. Глобата за велосипедист е 10 лв., а за водач на каруца – 20 лева. Вторият етап е „Пешеходци и водачи – за толерантност  на пътя“ и ще се проведе от 11 до 20 ноември.

Неправилното пресичане може да бъде санкционирано с глоба от 50 лева.

Третият етап „Безопасно шофиране през зимата“ ще се проведе от 21 до 30 ноември и е насочено към водачите и техническата изправност на автомобилите. Според чл. 139, ал. 1, т. 4 от Закона за движение по пътищата от 15 ноември до 1 март е периодът, в който автомобилите задължително трябва да се движат със зимни гуми или гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 милиметра уточни главен инспектор Иван Манев – началник сектор „Пътна полиция“ Стара Загора:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст