ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Най-добрите сладкари и кулинари на България – в Интер Експо Център

сладки

Най-добрите сладкари и готвачи на България ще творят на изложение БУЛПЕК в Интер Експо Център от 7 до 10 ноември. Автентичните вкусове се сливат с иновативни формули и традициите отново ще оживеят, а международният форум ще чества и своя 25-годишен юбилей. Участие ще вземат водещи хлебопроизводители, хлебозаводи и производители на макаронени изделия. БУЛПЕК ще разкрие тайните на хлебния и сладкарския сектор паралелно с най-големите изложения за хранително-вкусовата индустрия в България и сред значимите за Югоизточна Европа МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ.

В демонстрации на живо ще вземат участие 14 от най-добрите сладкари, шоколатиери и готвачи на България. Сред тях е шеф Веселин Калев, с 10-годишен стаж в германски ресторанти с 1 и 2 звезди Мишлен. На 8 ноември той ще демонстрира рецепти и методи за работа със силиконови форми чрез десерт – „Тайните на планината“. Чред магията на сладкарството и кулинарното изкуство ще бъдат наживо ще бъдат създадени авторски шедьоври. На 10 ноември участие ще вземе Борис Тасев от известното кулинарно училище Amuse Bouche.

Специални демонстрации организират и фирми от хлебопроизводството. В акцент прази тази година се превръщат хлебните изделия, разнообразните миксове за хляб, обогатени със семена и различни видове зърна. Майстори от цял свят ще правят дегустации, давайки професионални съвети; специалистите ще разкажат за опита си при работа с мая, миксове и премикси.

25-отото издание на БУЛПЕК се организира от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите и Интер Експо Център с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“. Бизнесът ще открие машини за подобряване работата на индустрията, хладилна техника, опаковки, специализирано лабораторно оборудване, консувативи и инструменти за сладкарството и хлебопроизводството, натурални добавки и адитиви.

През тази година в шесте изложения участие ще вземат 500 български и чуждестранни компании. Тази година още по-силно е колективното участие на фирми от Италия и Унгария. За първи път ще участва Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст