ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

По-малко престъпления отчитат в Силистра

кат

Спад на престъпността през октомври отчете днес ръководството на Областната дирекция на МВР в Силистра на традиционния си месечен брифинг. Официалната статистика представи гл. инспектор Деян Монев. "През периода в областната дирекция са регистрирани общо 103 престъпления. 87 от тях са по криминална линия, а по икономическа – 16. В сравнение със същия период през 2017 г. те са били 118 по криминална и 18 по икономическа. Това показва намаление с почти 25%. За съжаление имаме завишение на телефонните измами", посочи той.

Гл. инспектор Деян Монев съобщи още, че през същия месец са регистрирани 9 случая на телефонни измами, а от началото на годината до момента в област Силистра те са 35 на брой, сочи БНР.

Областната дирекция представи статистика и за пътни произшествия в региона. Според началника на сектор "Охранителна полиция" комисар Димо Василев най-честата причина за катастрофите през октомври са високата и несъобразена скорост. Също през октомври на телефон 112 или директно в полицията са регистрирани 716 сигнала, на които са реагирали дежурните патрули от сектор "Охранителна полиция".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст