ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Майкъл Мур ликува: Действието винаги побеждава надеждата!

майкъл мур

Победа! Спечелихме Конгреса с 35-40 нови демократи, избрани вчера, като по-голямата част от тях са жени! Две от дамите са първите мюсюлмански жени, избирани някога в Конгреса. Също така е избрана за пръв път индианка (над 500 години след началото на геноцида). И, разбира се, най-младата жена, избрана някога в Конгреса – Александрия Окасио-Кортес. Това написа режисьорът документалист Майкъл Мур на страницата си във Фейсбук.

Има и още! Демократите печелят на седем места (включително Канзас!). Първият открит гей губернатор спечели! Демократите поеха контрола над Сената в Ню Йорк,. Републиканците бяха изхвърлени!  Сенатът, който не е структуриран да представлява един човек /един глас – Делауеър получава същия брой гласове като Калифорния!) нараства с трима републиканци.

Но най-добрата новина е, че отново спечелихме най-много гласове в цялата страна! Американският народ с огромно мнозинство ни подкрепи. В гласуването за Конгреса имаме три милиона гласа повече  от републиканците. И десет милиона гласа повече от тях за Сената! По-голямата част от американците отхвърлиха Тръмп и всичко, зад което стои. Той никога няма да получи това, което очакваше, защото това са факти, а фактите са си факти – трите щата, които му спечелиха изборите за президент през 2016 г. – Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания, избраха губернатори демократи и сенатори демократи. В Мичиган на ръководните длъжности бяха избрани жени. В същия щат гласуваха за пълна легализация на марихуаната!

Ще има още по-добри новини! Сега важното е да осъзнаем победата си и основната ни мисия е да изберем нов председател Камарата на представителите, да се подготвим да въведем прогресивно законодателство, каквото американците очакват, и да попречим републиканците да нанасят повече щети. Това означава, че всички демократи трябва да отстояват позициите си твърдо и да се борят с тях, когато е необходимо.

Поздравяваме отново милионите граждани, които направиха победата възможна. Действието винаги побеждава надеждата!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст