ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обвинителен акт спрямо мъж, набил горски служител

районна прокуратура

Районна прокуратура-Хасково внесе в съда обвинителен акт спрямо А.Ш., на 20 г., за това, че на 3.12.2017 г., край гр.Хасково, причинил на длъжностно лице – „горски стражар“, при изпълнение на службата му, леки телесни повреди, изразяващи се в кръвонасядане с оток на лицето и кръвонасядане с оток на ръката, причинили страдание – престъпление по чл.131 ал.1 т.1 вр. чл.130 ал.2 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 3 декември 2017 г., в местност край гр. Хасково, обвиняемият и негови познати отишли с няколко каруци да събират дървесина, без да притежават разрешение. След като натоварили дървата, тръгнали да се връщат към града. Двама горски стражари, които патрулирали в района и пътували със служебен автомобил, подали сигнал на движещите се в каруците да отбият и спрат, като няколко пъти повторили и указанието си устно.

Прозорецът на служебния автомобил бил отворен. Пострадалият горския стражар бил облегнал лявата си ръка на вратата и се виждала част от лицето му. Вместо да спре и да изпълни указаното му от служителите, обвиняемият А.Ш., който бил в една от четирите каруци, движещи се заедно, замахнал с пръчка, с поставен на нея гумен ремък, използвана от него като камшик за коня, като през отворения прозорец ударил пострадалия в областта на лицето и в ръката.

По делото са били разпитани свидетели, извършени експертизи, събрани гласни и писмени доказателства и др.

Предстои Районен съд-Хасково да насрочи първо заседание. Наказанието, което е предвидено, за престъплението, в което е обвинен А.Ш., е до 3 години „лишаване от свобода“. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст