ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Задържаха чужд гражданин за закана с убийство и за извършено от него хулиганство

човек с белезници

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

1. На 04.11.2018 г., около 17.00 часа, в гр. София, ж.к. „Гевгелийски“, в апартамент в жилищна кооперация, била отправена закана с убийство спрямо М. С., като към нея бил насочен пистолет и били изречени заплашителни реплики.

2. На същото място и дата, около 17.40 часа, са били извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото: извършителят отправил обидни и цинични изрази и заплахи към полицейските служители от 03 РУ СДВР – Ш. и К., след което наплюл К. в лицето; деянието се отличава по съществото си с изключителен цинизъм.

В хода на разследването е установено, че извършител на описаните по-горе деяния е лицето С. Хюсеин, на 38 години.

Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК, както и по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 НК. Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 08.11.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст