ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бонус-малус.БГ на практика е бонус за застрахователя и малус за шофьорите

кат

В Радиокафе днес председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков коментира горещата тема за предложените промени в автозастраховането. Побългарената версия на системата „бонус-малус“ на практика е бонус за застрахователя и малус за шофьорите – коментира Радков. Вместо да се завиши застраховката на човек, който виновно причинява вреди на трети лица, ние налагаме по-висока такса за нарушител без да има пряка връзка с причинените щети, както и с причинения пътен травматизъм.

Това не е приложено във всичките страни на ЕС, а само в 7-8. Но ние очевидно не вземаме добрите европейски практики",заключи той..

За 2017 г. има издадени 1,2 млн. наказателни постановления и електронни фишове. До септември т.г. те вече са над 1 милион.  За 3 години ще бъдат издадени толкова наказателни постановления и електронни фишове, колкото са шофьорите в България. На около 80 на сто от активните водачи техният малус ще бъде завишен.

Няма логика и това, високата застраховка да е“ на името на автомобила“ и дори той да смени собственика и новият му водач да е за пример, той да трябва да плаща скъпа застраховка, заради стария собственик. Това ще се отрази и на пазара на автомобили.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст