ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Назначиха шеф на тол управлението

Антон Антонов

Структурата, която от догодина ще събира тол таксите и парите от електронни винетки, вече има началник. Това е дългогодишният служител на Агенция "Пътна инфраструктура" Антон Антонов, съобщиха от ведомството в четвъртък (8 ноември).  

Антонов работи в пътната агенция от 2012 година. В периода 2005-2009 година е представител на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в Постоянното представителство на България в Брюксел, а от началото на тази година е ръководител на Екипа за внедряване на системата за електронно таксуване на пътищата и е началник на отдел "ТОЛ" в дирекция "Пътни такси и разрешителни". Завършил е "Счетоводство и финанси" в Университета Оксфорд Брукс, Англия, и има магистратура по бизнес администрация от Университета Уорик в Ковънтри, Англия.

Новото специализирано звено "Национално тол управление" ще изземе функциите на дирекция "Пътни такси и разрешителни". В новата структура ще постъпят на работа 931 служители. След новата порция назначения щатът на АПИ ще нарасне на 2432 души.

Както "БАНКЕРЪ" вече писа, в края на октомври бързо бе захранено с над 2 млн. лв. по бюджета на регионалното ведомство. Тогава от правителството уточниха, че сумата ще бъде осигурена за сметка на преструктурирането на централния бюджет за 2018 година. Част от предвидените средства ще отидат за 105 автомобила. Те ще са оборудвани с мобилни камери за осъществяване на контрол по републиканската пътна мрежа и ще могат да предоставят услуги, свързани с приемането на платежни карти в тол системата. 

Леките коли ще започнат да ползват електронни винетки от началото на следващата година, а от август 2019-а тежкотоварните автомобили ще плащат тол такси. Около 200 млн. лв. приходи от винетни такси са заложени в бюджета на Пътната агенция за догодина. Строителният министър Петя Аврамова наскоро обяви, че тези средства ще бъдат прехвърлени на АПИ за ремонт и изграждане на пътища.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст