ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Поколението “Фалшиви новини”

фалшиви новини

Дружество за ООН в България насочва вниманието на младежи върху медийната грамотност и отговорността за създаване на медийно съдържание в днешния свят, в който „всеки е медия“. На 11 ноември от 17:00 ч. в бар „Петък“ историите за сблъсъка си с фалшивите новини ще разкажат журналисти, както и от новите младежки платформи – като Васил Койнарев, главен редактор на Uspelite. bg. За отговорността за създаването на медийно съдържание по теми от ежедневието на български младежи ще разкажат създателите на 7 Talents и познати лица от техните продукции, както и LoveGuide – онлайн платформа, адресираща теми табу като сексуалното образование и здраве.

За ролята на новите технологии и изкуствения интелект в създаването, но и в борбата с фалшивите новини ще разкаже д-р Преслав Наков, който пристига в България директно от Катарския институт по компютърни изследвания (QCRI). Опитът си от една от най-успешните кампании за фалшиви новини „Жълт байрак“ ще разкаже Ивайло Ботушанов от Saatchi & Saatchi Sofia.

За отговорността да бъдеш онлайн инфлуенсър, следван от хиляди потребители ще разкаже Елисавета Белобрадова, съосновател на сайта „Майко мила!“. А Крис Захариев, Ясен Атанасов и Анастас Шипков ще споделят повече за това какво е да си инфлуенсър за своите връстници и какво се крие зад проекта им „Да се изгубиш нарочно“.

Дружество за ООН цели с едно нестандартно и интересно събитие да стартира разговора за фалшивите новини и медийната грамотност между младежи, журналисти, създатели на медийно съдържани и инфлуенсъри като постави фокус върху отговорността на всеки от нас като носител на информация.

 

С края на дискусията ще бъдат отбелязани и 5 години от създаването на онлайн медията UNA News Bulgaria, базирана изцяло на доброволен принцип „от младежи за младежи“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст