ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Теодора Петкова сменя Хампарцумян

теодора петкова

Надзорният съвет на "УниКредит Булбанк" одобри Теодора Петкова да поеме позициите на председател на управителния съвет и на главен изпълнителен директор на банката. Промяната ще влезе в силa на 1 май 2019 г.  след  получаване на необходимите регулаторни одобрения от БНБ. След 18 успешни години начело на най-голямата банка в Българи  през следващите няколко месеца Хампарцумян ще работи с избрания наследник, за да се осъществи плавен преход към новото управление. Той остава ангажиран с банката и ще поеме  функции в надзора й.

"Левон Хампарцумян е доказан визионер в българския банков сектор. За мен и за УниКредит" е чест, че работим заедно“, коментира Карло Вивалди, директор на "УниКредит" за Централна и Източна Европа. "Той е най-дългогодишният лидер на банка от групата, което показва високата оценка за неговата работа. Под негово ръководство "УниКредит Булбанк" е пазарен лидер вече почти две десетилетия и активен участник в икономическото развитие на България. С наближаването на края на мандата му  "УниКредит Булбанк" е отлично позиционирана да продължи да се развива, да инвестира в своите хора и в нови технологии и да предоставя на клиентите най-съвременното банкиране“, споделя Карло Вивалди и добавя: "Радвам се, че човекът, който ще поеме позицията главен изпълнителен директор, е избран от състава на сегашния  екип на "УниКредит".  Теодора притежава нужните лидерски качества да продължи успеха на "УниКредит Булбанк" и я приветстваме  в новата й роля."

"Много съм щастлива за предоставената ми възможност и за предстоящата ми работа с екипа, с който ще надграждаме успеха на "УниКредит Булбанк", каза Теодора Петкова. Тя  е член на УС и главен риск директор на "УниКредит Булбанк",  председател е на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Теодора Петкова  започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 г. и става старши мениджър на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 година.  От 2009-а  до 2015 г.  е директор на управление "Кредитен риск", а от септември 2015 г. е директор на Международния център в "Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране". Теодора Петкова е член на надзорния съвет на "УниКредит Кънсюмър Файненсинг" и има многогодишен опит като член на борда на директорите на "УниКредит Факторинг". Тя е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст