ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ясни са българските членове в Международната инвестиционна банка

международна инвестиционна банка

Заместник-министърът на финансите Маринела Петрова бе избрана за управител за България в Съвета на управителите на Международната инвестиционна банка (МИБ). Това се случи по време на редовното заседание на правителството в сряда (14 ноември). Министерският съвет определи още Гергана Беремска, директор на дирекция "Международни финансови институции и сътрудничество" в Министерството на финансите, за директор за  България в Съвета на директорите на МИБ и Йоана Захариева, началник на отдел "Международно развитие и сътрудничество", дирекция "Международни финансови институции и сътрудничество" в Министерството на финансите, за заместник-директор за България в Съвета на директорите на банката.

Решението на правителството е във връзка с въвеждането на нова система за корпоративно управление, тъй като през август 2018 г. влизат в сила нови учредителни документи на МИБ, които внасят структурни и организационни промени с цел привеждане на дейността на Банката в съответствие със съвременната практика на функциониране на международните банки за развитие.

Международната инвестиционна банка е многостранна финансова институция за развитие. Дейността й се състои във финансиране и съфинансиране на инвестиционни проекти и програми на страните-членки, които са с приоритетно значение за развитието на икономиките им, както и други проекти, които отговарят на целите на банката. Страните-членки на МИБ са България, Виетнам, Куба, Монголия, Унгария, Румъния, Русия, Словакия и Чехия. Нашата страна е член на МИБ от създаването й.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст