ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сидеров “се огледа” в Екатерина Захариева

министерски съвет Волен Сидеров

Премиерът Бойко Борисов намекна, че ще има нови промени в правителството, просто сега не бил моментът. Министър-председателят отхвърли възможността той да хвърли оставка, няма да поиска и тази на вицепремиера Валери Симеонов въпреки натиска от улицата и от опозицията. Този въпрос според него трябвало да се реши от малкия партньор в управлението – "Обединени патриоти". За разлика от 2013 г., сега по свои думи Борисов не се уплашил от протестите, защото в момента недоволството "нямало основание".

Телевизионното интервю с Бойко Борисов отекна и в Народното събрание. Темата с "ремонта" на кабинета коментира председателят на парламентарната група на патриотите Волен Сидеров. Сидеров посочи "за смяна" вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. "Бих насочил моя поглед към външната министърка Захариева, защото има няколко теми, по които тя търпи критики", каза лидерът на "Атака", но уточни, че можело двамата да разговарят, за да й разясни как стояли нещата в света и да балансира позициите й по някои въпроси.

По отношение на продължаващите протести в страната Волен Сидеров не се нае да каже дали те са организирани или платени. За сравнение колегата му в управлението и ръководител на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов твърди, че бунтовете из страната се координират от БСП.

Лидерът на "Атака" съобщи, че е предложил на ГЕРБ да отменят предвиденото увеличение на данъка за старите коли, след като президентът Румен Радев вече наложи вето на текстовете. "Заради едни 20 млн. лева приход в бюджета, караме 2 млн. българи да се бръкнат в джоба, няма значение 5 лева или 2 лева", посочи Сидеров. 

И шефът на патриотичната група в парламента не внесе яснота за оставката на вицепремиера Симеонов. "Питайте Каракачанов, питайте Борисов, Цветанов, най-вече Цветанов, защото там има една връзка, не топла ще кажа, а гореща направо", заяви Волен Сидеров. 

Протестът на майките на деца с увреждания за оставката на Валери Симеонов продължава вече 25 дни. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст