Шуменец е задържан в местното районно управление заради многобройни нарушения на ЗДвП

арест

32-годишен мъж от Шумен с множество нарушения по Закона за движение по пътищата e задържан в полицейското управление в Шумен след като не спрял на стоп палка  и с  неразумното си поведение на пътя застрашил участниците  в движението.

Малко след 11 часа днес, полицейски екип, работил по безопасността на движението на ул.“Самара“ в града забелязал водач на лек автомобил Пежо 306. Преди дни същият екип го проверил  и установил, че е лишен от правото да управлява. Униформените подали сигнал със стоп палка, но водачът ги подминал, и продължил движението си.  Полицаите го последвали и му дали знак със звукова и светлинна сигнализация да спре.  В стремежа си да се укрие от полицаите,  мъжът  започнал да обикаля с автомобила съседен квартал.  На кръстовище недалече увеличил скоростта и ударил леко лек автомобил. Продължил, но  на ул.“Самара“  е пресрещнат от друг  екип. Спрян е за проверка. При слизане от автомобила мъжът отказал  да представи документи, оказал съпротива, и нанесъл удар в главата на униформен служител.  В хода на проверката е установено, че водачът  – 32-годишен шуменец управлява в срок на лишаване от правото да управлява.  На 1 декември бил установен да шофира без да притежава книжка от повече от две години. Свидетелството му било временно отнето, след като преди време  не спрял  на стоп палка и извършил други нарушения по ЗДвП. В началото на декември  регистрационните номера  на автомобила му били свалени  и регистрацията била прекратена за срок от 6 месеца до плащане на дължими глоби.  Това не го спряло да шофира. Днес е установено, че е зад волана на автомобил  с номера, предназначени за друго превозно средство.

Тестван е за алкохол и наркотици, пробата е отрицателна.

Мъжът е с множество установени нарушения на пътя – шофиране без книжка, без „Гражданска отговорност“, след употреба на алкохол, след причиняване на пътен инцидент, след неизпълнение на полицейско разпореждане. Има наложени и влезли в сила наказателни постановления на стойност 6490 лева, които не са платени.  След преглед в МБАЛ – Шумен е установено, че полицейският служител е с открита рана. Образувано е досъдебно производство.

Работата по изясняване на случая продължава.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст