Дончо Барбалов поема строителния ресор от Евгени Крусев

Столична община среща между банкери в-к Банкеръ и Дончо Барбалов и Йорданка Фандъкова....

Заместник-кметът на София Дончо Барбалов поема строителния и транспортен ресор в Столична община след оставката на Евгени Крусев. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък /6 декември/. Фандъкова намекна, че може заместникът й временно да поеме този ресор – или "докато решим друго", както се изрази градоналникът. 

Барбалов отговаря и за финансовия, и за здравния сектор.

Евгени Крусев хвърли оставка от поста заместник-кмет във вторник. Обяснението бе, че е получил призовка и ще му бъде повдигнато обвинение за нарушение на Закона за обществените поръчки. Съмнения възникват около търга за ремонта ул. "Граф Игнатиев", спечелен от "Джи Пи Груп" с оферта от 24 млн. лева. 

Главният прокурор Сотир Цацаров разясни, че Крусев е разследван за "длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки" и по-точно за "обществена поръчка за шумо и виброизолиращи подложки".

Прокуратурата започна проверка на търга след сигнал на неправителствената организация "Спаси София". Твърди се, че двама от кандидатите за дейностите са били отстранени при противоречиви обстоятелства.

От "Спаси София" казват, че експертите са променили проекта в хода на дейностите – след като е избран изпълнител, експертният съвет към главния архитект взема решение да смени виброизолационната подложка, заложена в проекта за ремонта. Тя е била част и от изискванията в процедурата и повод за отстраняването на един от участниците в нея.

Решението за промяната на подложката е подписано от Крусев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст