АПИ и БСП с обща проверка на качеството на пътищата

Разпит на Глосов в Националната следствена служба

Поканили сме БСП да покажат техните специалисти, които заедно с нашите да намерят начин за извършване на проверка на пътищата.Ние сме дали нашето съгласие. Ние сме им предложили да направим работна група с техни специалисти, да бъдат доказани начините за обезопасяване, всичко, което е необходимо. Това каза ръководителят на агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов по повод внесения сигнал на депутати от левицата и искането им за независима експертиза на пътищата в България. 

Глосов обясни, че трябва разработването на методика и съобразяването с определени закони. Както и да бъде обезопасен пътят, който ще се проверява.Той уточни, че от 16-те пътните участъци, за които от БСП искат проверка, само 4 са били ремонтирани в последните 5 години. Участъците по магистрала "Хемус", които посочват от левицата, са построени преди повече от 30 г. и не са ремонтирани.

Шефът на АПИ припомни, че през 2014 г. по искане на правителството на Пламен Орешарски е направена пълна ревизия на пътищата, построени по оперативните програми, от Европейската комисия. Взети са и проби от пътните участъци.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст