ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Меркел: Лидерите на ЕС няма да променят споразумението за Брексит

меркел

Германската канцлерка Ангела Меркел каза днес, че срещата на върха на ЕС тази седмица няма да доведе до никакви поправки в споразумението за Брекзит между 27-те и британския премиер Тереза Мей, предаде ДПА.

"Ние нямаме намерение да променяме споразумението за Брексит – това е общата позиция на 27-те страни членки – каза Меркел в Бундестага. – В този смисъл не може да се очаква в резултат на нашите дискусии (на срещата) да се стигне до каквито и да са промени."

Очаква се в началото на срещата в Брюксел утре Тереза Мей да уведоми своите колеги от ЕС за последното развитие на нещата около Брексит. Останалите 27 лидери ще излязат с обща декларация по-късно в четвъртък според председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

Високопоставени представители на ЕС неведнъж през последните дни подчертаха, че съюзът няма да предоговаря споразумението за изтегляне на Великобритания от ЕС, за което настояват много британски политици и депутати като условие да го подкрепят. Но евролидерите изразиха желание на помогнат на Мей да убеди вътрешните му опоненти да го подкрепят.

Германия ще подкрепи продължаването на действието на санкциите срещу Русия на предстоящата среща на върха на ЕС в Брюксел, каза в Бундестага днес канцлерката Ангела Меркел.

"Нека да назоваваме нещата с истинските им имена. Ние ще подкрепим продължаването на санкциите – каза тя, цитирана от ТАСС, в отговор на депутатски въпроси, изразявайки безпокойство от действията на Русия. – Ние не приемаме фактическите претенции (на Русия) над Азовско море."

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст