ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пентагонът се обяви против едностранни действия на Турция в Сирия

пентагон

Едностранни военни действия в Североизточна Сирия са основание за "сериозни опасения" и са "неприемливи", заяви Пентагонът след като турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че Анкара възнамерява да проведе операция на изток от р. Ефрат в Северна Сирия, предаде ДПА. 

"Едностранни военни действия в Североизточна Сирия от която и да е страна, особено предвид, че там или в околността може да има американски персонал, са повод за сериозни опасения. Бихме възприели всякакви подобни действия като неприемливи", посочва говорителят на Пентагона Шон Робъртсън в изявление. 

Той допълни, че Сирийските демократични сили са активни партньори срещу "Ислямска държава", а САЩ са изцяло ангажирани с граничната сигурност на Турция. 

Не бива да позволяваме на "Ислямска държава" да поеме дъх в този критичен момент или ще застрашим значителните победи, които постигнахме с коалиционните ни партньори и рискуваме да позволим възраждане на "Ислямска държава", отбелязва Робъртсън.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст