ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Булгаргаз” поиска запор на сметките на топлофикациите в Плевен, Враца и Бургас

Булгаргаз

"Булгаргаз" е поискала запориране на сметките на топлофикациите във Враца, Плевен и Бургас. Причината – дружествата дължат на фирмата общо 53 млн. лв. В интервю за БНР изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов успокои, че подаването на газ към топлофикациите няма да спре и потребителите няма да останат без парно в средата на зимата.

“Булгаргаз“ освен на тези три топлофикационни дружества доставя природен газ и на газоразпределителни дружества – големи индустриални консуматори, и затова погасяването на всяко едно задължение в срок е гаранция за доставките за всеки един клиент. Плащането от всички клиенти ще гарантират една спокойна зима, каза още Павлов.

Той допълни, че се очаква стабилизиране на цените на газа."Нашата цена се определя по формула, ако гледаме напред във времето пред тези цени на алтернативните на природния газ горива ще се стабилизира цената. Към настоящия момент е рано да се каже, но при запазване на цените едва ли би имало увеличение".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст