ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Българско приложение конкурира таксиметровия превоз

Такси

Таксиметрова компания превозва пътници с автомобили без обозначителни табели и без апарат, който отчита  сумата за превоза. Стойността на пътуването се изчислява предварително, а пътниците не плащат за времето, прекарано в задръстванията. Законно ли е обаче това?

Можете ли да поръчате такси, което да ви закара от квартал „Люлин 6” до центъра на София само за 3.70 лв.? Километрите са около десет и апаратът на нормална таксиметрова фирма би отчел поне 10 лв.

Българско приложение предлага превоз, който конкурира таксиметровия. Няма ограничение за възрастта на автомобилите, няма изискване да са обозначени. А цените са ниски, защото фирмата доплаща на шофьорите си.

Каква е причината за тази практика, която не отговаря на никаква търговска логика, не знаят и водачите на такситата. Шофьорите не са минали психотест, нямат свидетелство за съдимост, нито застраховка на пътническите места и фискално устройство. Липсва им и удостоверение за това, че са водачи на таксиметров автомобил.

Изискванията на фирмата към тях са прости – всеки който има лична кола, може да си работи. Така обаче всеки от водачите нарушава 8 закона и наредби, свързани с таксиметровите превози.

Фирма отказа коментар пред камерата ни. От СДВР, ДАИ и Икономическа полиция, заявиха за bTV, че за да изпратят патрул за проверка на място, им е нужна поне седмица подготовка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст