ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съдия Методи Лалов: Ограбените бедни даряват за ограбените болни!

Методи Лалов председател на Софийски районен съд

"Всеки път докато гледам Българската Коледа се убеждавам, че ние сме общество на абсурдите. Ограбените бедни да даряват за ограбените болни! Какъв цинизъм само!" Това написа Методи Лалов в профила си във Фейсбук в коментар за "Българската коледа".

Ето какво още написа той:

"Всеки път докато гледам Българската Коледа се убеждавам, че ние сме общество на абсурдите. Седнали в Народния театър президентът, председателят на Народното събрание и ръководителите на управляващите партии и с физиономии на умиление и съпричастност гледат благотворителния концерт. Концерт, на който се отправят призиви българите да даряват за болните деца. Да даряват, защото същите тези политици, от които зависи благосъстоянието на обществото, не са си свършили работата или още по-лошо – грабят българския народ и за това не достигат средства за лечението на болните ни деца. Ограбените бедни да даряват за ограбените болни! Какъв цинизъм само!

Да говорим ли пак за партийни субсидии, за обществени поръчки, за еврофондове, за служебни автомобили, за кумове, сватове, кръстници, за ЦУМ-гейт…? Ако ще го караме на държавно организирана благотворителност, предлагам на същите тези политици и на президента в частност да правят благотворителна кампания на всяко тримесечие.

Българинът трябва да разбере, че с един или няколко СМС по Коледа нито ще осигури добро лечение на болните деца, нито ще получи милостта на Господ. Защото когато сме позволявали на непочтените, некадърните и корумпираните да ограбват обществото през цялата година, всъщност сме станали съучастници в това огромно зло. Време е да се променим. Можем да го направим на тази Коледа."

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст