Корбин: Въпросът не е дали, а кога лейбъристите ще свалят Мей

джереми джеръми корбин

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви в публикувано днес интервю за вестник "Индипендънт", че въпросът не е дали, а кога Лейбъристката партия ще внесе вот на недоверие срещу кабинета, за да опита да предизвика предсрочни избори, предаде Ройтерс.

По думите на Корбин подобен ход ще бъде неизбежен, ако премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей не получи подкрепа от парламента за политиката си по въпроса за Брексит.

"Дадохме ясно да се разбере, че въпросът е не дали, а кога ще внесем вот на недоверие срещу правителството, и очевидно ще го направим, когато доверието в тях е най-ниско, което подозирам, че ще стане, след като вече са загубили гласуването (на споразумението с ЕС по условията за Брексит)", каза лидерът на лейбъристите.

Той добави, че като подготовка за възможни предсрочни избори партията му е избрала кандидатите си за всички избирателни райони, от които трудно се печелят депутатски места.

Следващите редовни избори са през 2022 г., но може да има и предсрочни, ако Мей не успее да прокара най-важната си политика в парламента.

Корбин освен това призова британския премиер да свика предсрочно парламента след Нова година, за да подложат депутатите на гласуване споразумението за Брексит.

В края на миналата седмица Корбин заяви, че ако спечели евентуални предсрочни избори догодина, ще продължи по пътя на Брексит, но ще се опита да предоговори условията за излизането от ЕС.

На 29 март 2019 г. Великобритания ще напусне съюза. Лейбъристката партия обаче настоява за постоянен митнически съюз с ЕС и тясно сътрудничество с доходоносния му единен пазар.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст