ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кой колко загуби през 2018-а

Очевидно скандалите още дълго ще преследват създателят на Facebook Марк Зукърбърг, за когото 2018-а се оказа ужасна година. През април, когато стана известно, че социалната мрежа е допуснала изтичането на данните на 50 млн. потребители, бизнесменът загуби 8 млрд. долара за два дни. Наложи му се да се отчита пред американския Конгрес, но това не го спаси от проблемите. През юли състоянието на Зукърбърг намаля с 15 млрд. долара, след като Facebook не оправда очакванията на инвеститорите за ръст на печалбата. А през ноември The New York Times публикува разследване за това как милиардерът и топмениджърите на социалната мрежа са платили за негативни публикации в медиите за Джордж Сорос, който критикува Facebook. Според Forbes Марк Зукърбърг, чието богатство се оценява на 52.5 млрд. долара е загубил през 2018-а 18.7 милиарда. 

2. Амансио Ортега

 

Потерял $16,2 млрд, состояние $59,6 млрд

 

Амансио Ортега е един от най-непубличните милиардери от първата десетка на рейтинга на Forbes. Затова пък финансовите резултати на основаната от бизнесмена през 1975-а Inditeх са достояние на всички. Компанията е един от най-големите търговци на дребно в света, а сред брандовете й фигурират Zara, Bershka, Massimo Dutti и други. Но сега тя преживява трудни времена. Заради забавените темпове на ръст през септември 2018-а цената на акциите се срина до най-ниския показател за последните три годин.  йчас она переживает не лучшие времена. Из-за замедлившихся темпов роста ее акции в сентябре 2018 года обвалились до худшего за последние три года показателя.

3. Георг Шеффлер

Потерял $14 млрд, состояние $12,9 млрд

Почти десять лет назад холдинг Георга Шеффлера и его матери Марии-Элизабет Schaeffler AG поглотил жемчужину немецкой промышленности — производителя шин и автокомпонентов Continental AG. в этом году компания отчиталась о росте продаж всего на 1% — свою роль сыграло падение автомобильного рынка Европы и Китая. В результате за год капитализация Continental сократилась почти на 40%.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст