ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Домусчиев: Най-голям интерес от Закона за горивата има Валентин Златев

КРИБ общо събрание   Кирил Домусчиев

От КРИБ заявиха по повод напрежението около Закона за горивата, че подкрепят изсветляването на бизнеса и самия норматив, но след като текстовете бъдат прецизирани, така че да не са в ущърб на строителите, минно-геоложкия и металургичния сектор.

"Представете си една мина и огромните камиони, които работят вътре. Как тези камиони и тези машини ще се придвижват, примерно, до най-близката бензиностанция на "Лукойл", която е на 10 или 15 километра, за да заредят. Те трябва да отидат до най-близката бензиностанция, която е лицензирана. Нали се сещате, че тези бензиностанции най-вероятно ще са на "Лукойл" или други 2-3 големи вериги", заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев пред БНТ.

Според него позицията на Петролната асоциация, че проблемите текстове в закона могат да се изчистят в движение, "са пълни глупости". 

"Тези хора заблуждават. Когато един закон влезе в сила, ти от първия ден си престъпник. Как да стане, те да се коригират в движение, а през това време Николай Валканов, например, трябва да си закара камионите на бензиностанциите на Вальо Златев, за да зареждат", каза още Кирил Домусчиев пред националната телевизия.  

По думите на председателя на КРИБ: "Всеки знае, че той е моторът на този закон и има най-голям интерес да влезе в сила:"

"Ние не можем заради интересите на един човек и малка групичка хора около него да не защитаваме интересите на българския бизнес", добави Домусчиев. Той смята, че напускането на Петролната асоциация няма да има големи последствия за КРИБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст