ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Интелектуалци зад Каракачанов: „Наши съграждани от цигански произход” безчинстват

Министерски съвет пресконференция Красимир Каракачанов

Подкрепа от „именити представители на българската интелигенция” получи вицепремиерът Красимир Каракачанов във връзка със случая във Войводиново, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

След нападението над командос и последвалото гражданско недоволство националистът коментира, че „циганите стават все по-нагли” и призова помощите им да се обвържат с работа и образование. Думите му предизвикаха разнопосочни реакции, като някои медийни и политически коментари бяха, че Каракачанов разиграва етническата карта в опит да отклони общественото внимание от скандала с купуването на българско гражданство, в който ВМРО се оказа въвлечено.

Интелектуалците днес обаче твърдо застават зад вицепремиера в писмото си, адресирано до министър-председателя Бойко Борисов. Те подкрепят инициативата на Каракачанов, „оповестена тези дни по повод поредните и ставащи все по-нагли безчинства на наши съграждани от цигански произход”.

„Крайно време беше един държавен български мъж да заеме такава позиция. Затова ние я адмирираме и се обръщаме към Вас тази позиция да се превъплъти в поредица от държавнически действия”, пишат още авторите на писмото.

Те се обръщат към Борисов със следния призив: „Разчитаме, че след ценните Ви указания компетентните институции (Министерство на вътрешните работи, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката, Министерството на правосъдието и др.) ще вземат нужните мерки в най-скоро време да се прекрати това безумие на злодейски посегателства срещу живота, достойнството и имота на обикновени български граждани”.

Подписалите са акад. Георги Марков, акад. Васил Сгурев, акад. Благовест Сендов, проф. Александър Чирков, Веселин Воденичаров, акад. Пламен Карталов, акад. Стефан Воденичаров, акад. Константин Косев, акад. Антон Дончев, чл. кор. Иван Гранитски, акад. Васил Гюзелев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст